2004: het jaar van Ayrton Senna

Volgend jaar is het alweer 10 jaar geleden dat Ayrton Senna Da Silva op het circuit van Imola om het leven kwam. De Brazilianen zijn hun held nog lang niet vergeten, nu al zijn er een groot aantal evenement gepland om Senna te herdenken.

“Het is de bedoeling de zaken te vieren die Senna zo koesterde in zijn leven” aldus de zus van Senna, Viviana. “Senna is zijn afkomst nooit vergeten, we zullen dit niet vergeten”.

Viviana Senna staat nu aan het hoofd van de Ayrton Senna Foundation. Een organisatie die Ayrton Senna oprichtte om de kansarme straatkinderen in Brazilië te helpen. Viviana Senna zet de activiteiten van de organisatie voort, inmiddels is men wereldwijd actief en helpt men bijna 3,5 miljoen kinderen.

Ayrton Senna was drievoudig wereldkampioen, won 41 Grand-Prix en pakte 65 Pole-Positions. Volgens velen is de Braziliaan de beste coureur ooit. In 1994, op het circuit van Imola, verongelukte Senna dodelijk in een Williams. Dit nadat een dag voor het ongeluk de Oostenrijker Roland Ratzenberger tragisch verongelukte in een Simtek-Ford.