Aandeelhouders akkoord met verkoop Spyker F1

De aandeelhouders van Spyker hebben vanmorgen in Zeewolde ingestemd met de verkoop van het Spyker F1 team. De enige horde die nu nog moet worden genomen voordat de verkoop officieel is een definitief akkoord tussen Spyker Cars en het consortium van Michiel Mol en de Indiër Vijay Mallya.

Met de verkoop van het team is 88 miljoen Euro gemoeid. Met dit geld wil Spyker Cars een doorstart maken met haar sportwagenactiviteiten. Het bedrijf wil schulden aflossen en onder andere investeren in een nieuwe fabriekshal om de productiviteit op te krikken.

Met de Friesland bank, die de afgelopen roet in eten leek te gooien, is op het allerlaatste moment een compromis gesloten. De huisbank van Spyker bezit een aantal merkrechten als onderpand van een lening. Als Spyker haar Formule 1 team verkoopt vervalt echter een deel van deze merkrechten. Friesland bank eiste daarom per direct haar geleende geld terug. Friesland bank krijgt nu de helft van haar lening terug betaald na de verkoop.

Spyker Cars houdt nu wel minder geld over maar het bedrijf heeft geen andere keus. De Formule 1 activiteiten kosten Spyker 6 miljoen Euro per kwartaal. Als het Formule 1 team niet verkocht word dan gaat Spyker Cars onherroepelijk failliet. Naast de gedeeltelijk terugbetaling aan de Friesland bank moet Spyker Cars ook nog een schuld aflossen aan Midland F1, de voormalige eigenaar van het Formule 1 team.

Aan het einde van de volgende maand maakt Spyker de kwartaalcijfers over het derde kwartaal bekend, de autosportwagenfabrikant zal dan ook haar strategische plannen voor de toekomst bekend maken.

Loading