Abramovich reageert op speculaties

[photo1]De afgelopen dagen werd de steenrijke Rus Roman Abramovich in verband gebracht met de Formule 1. Abramovich zou grote interesse hebben om zich in te kopen bij Jordan of Minardi. Via zijn woordvoerder John Mann ontkende de Rus gisteren de geruchten.

“Ik weet dat Abramovich van Formule 1 houdt”, aldus Abramovich’s woordvoerder John Mann. “Maar er zijn geen enkele plannen om een Formule 1 team te kopen. Het klopt dat hij tijdens de Grand-Prix van Europa te gast was, dit houdt echter niet in dat er plannen zijn.”

Abramovich kocht zich eerder in bij de Engelse Premier league voetbalclub Chelsea. Het vermogen van Abramovich wordt geschat op enkele Miljarden Euro’s. De Rus wordt echter ook in verband gebracht met Russische maffia, hij zou niet legaal aan zijn vermogen zijn gekomen.

Tijdens de Grand-Prix van Europa was Abramovich uitgenodigd door Bernie Ecclestone. Ecclestone en zijn gast waren opvallend veel te zien bij de renstal van Minardi. Ecclestone is aandeelhouder van Minardi en volgens de geruchten probeerde hij Abramovich te interesseren om te investeren in het team. Paul Stoddart liet zelfs een Minardi PS03 aanpassen waarna de zoon van Abramovich plaats mocht nemen. Bij Minardi worden alle geruchten over een mogelijk investering overigens ook ontkend.