F1 Nieuws

Actie van Alonso volgens Russell niet persoonlijk: 'Wel erg vreemd'

Actie van Alonso volgens Russell niet persoonlijk: 'Wel erg vreemd'

4 april - 06:45 Laatste update: 06:52
4

De Grand Prix van Australië eindigde met een crash van George Russell, die te dicht achter Fernando Alonso zat bij het ingaan van bocht zes. In Japan blikt Russell terug op het incident en bleken de twee elkaar gesproken te hebben in de koffiezaak.

''Ik denk dat het duidelijk een beetje een vreemde situatie was vorige week. Zoals ik toen al zei, ik was totaal verrast. Ik keek naar het stuur en veranderde op het rechte stuk een instelling, wat we allemaal doen tijdens een ronde. Toen ik opkeek, zat ik in Fernando's versnellingsbak en was het een beetje te laat. En voor ik het wist zat ik in de muur'', begint Russell op de persconferentie in Japan.

''Als dit niet was bestraft, dan was dat een slecht signaal geweest voor de rest van het seizoen. Ook de juniorencategorieën kunnen dan zeggen: 'Mag je remmen op een rechte stuk? Mag je afremmen, schakelen, gas geven, iets op de rand doen?'''

''Ik neem het niet persoonlijk wat er met Fernando is gebeurd.'' Sterker nog, de twee zagen elkaar volgens George tussen de Grands Prix van Australië en Japan in. "Ja, we hebben elkaar thuis nog gezien, we kwamen elkaar toevallig tegen in een koffiezaak!''

"Het is niets persoonlijks. Als we de helm op hebben, zijn we allemaal vechters en strijden we. Als de helm af is, heb je respect voor elkaar. Dus natuurlijk veel emoties op het moment zelf."

Sainz en Verstappen over incident Alonso

Race-winnaar in Australië Carlos Sainz en kampioenschapsleider Max Verstappen werden ook gevraagd over het incident tussen Russell en Alonso. Verstappen hield het kort: "We bespreken dit allemaal in de rijdersbriefing."

"Ik denk dat die bocht gewoon opnieuw moet worden bekeken, en dat is iets wat ik in de laatste rijdersbriefing heb gezegd. Het is niet de eerste keer dat de auto na een botsing terugkomt op de baan, en het is een bocht waar we 150 km/u rijden en die blind is.

"Ik ben gewoon niet blij met de laatste paar incidenten die we in deze bocht hebben gezien, en ook in andere categorieën. Het geeft me geen goed gevoel. Het is een geweldige bocht, begrijp me niet verkeerd, ik rijd graag in een kwalificatieronde. Maar als het op racen aankomt, zijn er gewoon te veel voorbeelden geweest van een auto die terugkomt op een baan en het is daar heel smal. Ik denk gewoon dat het een bocht is die een beetje herzien moet worden."