Formule 1

Adrian Newey reageert in Miami op aanhoudende Ferrari-geruchten: "Er is momenteel..."

Uitgegeven door Peter Vader • 4 mei 2024 18:30

In Miami wordt er weer volop geracet, maar de meeste aandacht buiten de baan blijft uitgaan naar Adrian Newey. De Brit wordt voortdurend in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, maar is dat wel werkelijk de bedoeling? De Engelse topontwerper deed in Miami hierover de eerste uitspraken in een interview met Sky Sports. Bovendien reageerde hij op de vleiende woorden van zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton.

Adrian Newey

“Eerlijk gezegd is het erg aardig van Lewis om dit te zeggen. Ik ben erg gevleid, maar op dit moment ga ik een kleine pauze nemen en kijken wat er in de toekomst gebeurt. De Formule 1 is een allesomvattende activiteit, die ik al heel lang beoefen. 2021 was een heel uitdagend jaar, met de strijd om de titel met Mercedes en tegelijkertijd al het onderzoek en de ontwikkeling van de RB18, waarmee hij de vader is van deze generatie auto's. Ik denk dat er een punt kwam waarop ik me voelde zoals Forrest Gump ooit zei: 'Ik voel me een beetje moe.’, aldus Newey in Miami, die vervolgde met te zeggen dat hij de optie om Red Bull te verlaten al een tijdje had overwogen en dat het schandaal rond Christian Horner de gemaakte keuze niet had beïnvloed: "Eerlijk gezegd heb ik er al een tijdje over nagedacht." En over de nabije toekomst vulde aan: "Er is momenteel geen plan." Een duidelijke uitspraak van de geniale F1-ontwerper. De tijd zal het leren…



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS