Advertorial: Stichting Autosport Nederland

[photo1]Internationaal georiënteerde Nederlandse bedrijven, zijn over het algemeen de bedrijven die adverteren in de internationale Autosport. Vaak wordt daarbij aan de belangen van onze Nederlandse coureurs en daarmee hun fans voorbijgegaan. Er zijn voorbeelden, van grote Nederlandse multinationals, die sponsoren in bijvoorbeeld de Formule 1, zonder dat daar Nederlands racetalent of Nederlands raceteams van profiteren.

Wat meer chauvinisme zou toch wel op zijn plaats zijn. Echter de algemene opinie die bij deze bedrijven overheerst, is dat de Nederlandse markt te klein is en men om die reden liever geen Nederlandse uitstraling wenst. En dat terwijl Autosport in Nederland mateloos populair is, met een gemiddelde van 3 miljoen kijkers per Grand Prix.

Nederlandse fans willen graag races bekijken, waarbij Nederlandse coureurs meestrijden om de podiumplaatsen. Om dit te bereiken is een gezonde financiële basis hierbij onontbeerlijk. Om de broodnodige sponsorbudgetten hiervoor op tafel te krijgen, is de Stichting Autosport Nederland opgericht.

De doelstellingen van Stichting Autosport Nederland zijn:
1. Bestaande toppers van extra sponsoring budget voorzien.
2. Nederlandse raceteams van extra sponsoring budget voorzien. ( Spyker? )
3. Enkele aanstormende talenten van extra sponsoring budget voorzien.
4. Helpen met het opzetten van talentenprogramma’s.
5. In samenwerking met andere stichtingen, kartdagen organiseren voor kinderen.

Hoe kunnen we deze doelstellingen verwezenlijken? Buiten het feit dat fans lid kunnen worden van de SAN, is het belangrijk dat fans massaal overstappen via de site van SAN: www.autosportnederland.nl. Al deze initiatieven zijn erop gericht om zoveel mogelijk budget te genereren voor het verwezenlijken van de doelstellingen: Nederlandse inbreng in de top van de Autosport!

Waarom geld inzamelen voor Nederlandse coureurs?
Als je de vergelijking trekt met het voetbal, dan heeft een profclub om de week een thuiswedstrijd, waardoor ze entreekaarten kunnen verkopen, waarvan de opbrengst ten goede komt van de club zelf. Hierdoor kan de club de salarissen van spelers betalen en nieuwe spelers aankopen etc.

Als je een coureur wilt steunen en je gaat naar het circuit, dan ziet de coureur of zijn team van de recette natuurlijk niet zoveel terug. Je weet dus dat je, door naar het circuit te gaan, je favoriete team of coureur niet direct financieel steunt.

Vandaar ook dat men voor deze dure sport, veel meer afhankelijk is van o.a. sponsoring. En sponsoring in de Autosport is in Nederland nog altijd niet echt van de grond. Dankzij ons initiatief, kan je nu wel je favoriete coureur of team financieel ondersteunen.

Dat wil jij toch ook al jaren: kijken naar winnende Nederlanders.
Doe er dan wat aan en stap nu over!
Om zoveel mogelijk te besparen op onze kosten en dus meer budget over te houden voor ons initiatief, is het van levensbelang, dat jij als racefan, zelf de moeite neemt om je via de site aan te melden.

Wordt lid/ donateur en steun Stichting Autosport Nederland GIRO: 4901850.

In de toekomst zal er een magazine speciaal voor leden van SAN gemaakt gaan worden en gaan er prijsvragen komen met mooie racegerelateerde prijzen