Albers gaat voor Midland

[photo1]Christijan Albers lijkt volgend jaar vrijwel zeker voor Midland te rijden. Midland is eigenaar van Jordan en komt volgend jaar onder haar eigen naam met een nieuwe Toyota klantenmotor in actie. Albers en zijn management waren afgelopen weekend in België weer regelmatig bij Jordan te vinden.

“Ik wil volgend seizoen graag Christijan Albers hebben en hij wilgraag bij ons rijden”, aldus Midland teambaas Collin Kolles in het Algemeen Dagblad. “Christijan staat hoog op ons lijstje, maar hij is niet de enige. Ik denk ook aan Anthony Davidson, Ricardo Zonta en Franck Montagny. Na de verkoop van Minardi is mijn team feitelijk het enige waar goede coureurs nog terechtkunnen. In het rennerskwartier heerst op het ogenblik een dagelijkse inflatie. ”

Afgelopen weekend maakte ook enkele sponsoren van Albers kennis met Kolles. Iets wat belangrijk is voor Albers, een stoel bij Midland kost namelijk enkele miljoenen Euro’s en hiervoor zullen de sponsoren van de Nederlander voor moeten opdraaien.

De manager van Albers laat in het Algemeen Dagblad tevens optekenen voor zekerheid te gaan en niet op de afloop van andere transfers te willen wachten. Mogelijk is voor Albers kans bij een betere renstal, zoals BMW of B.A.R. De Nederlander is dan wel afhankelijk wat Heidfeld en Button gaan doen. De Nederlander zal hierop moeten wachten. Het nadeel van wachten is dat de kansen op een Midland stoel kleiner worden en dat het bedrag dat Midland op tafel wil zien zal stijgen.

Inmiddels is er een conceptcontract waar Jordan en Albers druk over onderhandelen. Volgens ingewijden gaat het zelfs om een tweejarig contract. Over de hoofdlijnen zijn het management van Albers en Jordan het eens. De komende weken zullen beide partijen verder onderhandelen en lijkt het er momenteel op dat men tot een overeenkomst zal komen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading