Albers moet tijden kwalificatie inleveren

[photo1]Vanmiddag heeft de racedirectie in Shanghai besloten om alle tijden die Christijan Albers heeft gereden in de kwalificatie te deleten. Albers reed vanochtend de 19e tijd op het kletsnatte Shanghai International Circuit.

Reden van de straf is dat Albers zijn auto niet heeft gewogen terwijl de raceleiding duidelijk had aangegeven dat de Spyker MF1 bolide gewogen moest worden. De Nederlander zou de race vanaf plek 18 starten in verband met de ‘enginepenalty’ van Felipe Massa. Door de straf van Albers schuiven Yamamoto, Massa en Sato 1 plekje door.

Een dag met gemengde gevoelens dus voor Spyker MF1. Monteiro viel halverwege het 1e deel van de kwalificatie stil en zag zo zijn kansen om naar de 2e ‘cut’ te komen vervliegen. Vanochtend was er wel goed nieuws voor het Nederlandse team. Volgend jaar rijden ze met Ferrari motoren.

Update
De stewards in Shanghai zijn ook een onderzoek gestart naar Rubens Barrichello. Mogelijk moet de Braziliaan die de derde kwalificatie tijd reed ook zijn rondetijden inleveren omdat hij Pedro de la Rosa zou hebben opgehouden.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading