Albers naar Minardi

[photo1]Volgend jaar zal er tenminste één Nederlander in de Formule 1 actief zijn, Christijan Albers werd vandaag in Amsterdam door Minardi gepresenteerd.

Op de persconferentie was Minardi teambaas Paul Stoddart ook aanwezig. Over de financiële achtergronden van de overeenkomst werd niet veel bekend gemaakt. Op 27 januari zal Albers zijn sponsoren in Amsterdam presenteren.

Inmiddels is wel duidelijk dat Lost Boys en ABN-Amro hun medewerking hebben verleend. Van Lost Boys is bekend dat ze financieel sponsoren, ABN-Amro bevestigde vandaag garant te staan voor de bankgarantie die door Albers aan Minardi is afgegeven.

Michiel Mol, eigenaar van Lost Boys en Media Republic zei: “Dit is mijn kerstcadeau aan alle Nederlandse Formule 1 fans.”

“Dit is een droom die uitkomt”, aldus Christijan Albers. “Ik had echt niet verwacht dat het zo snel zou gaan. De topteams in de Formule 1 nemen tegenwoordig alleen ervaren coureurs aan dus Minardi is een fantastische opstap. Het aanbod van Minardi lag er al langere tijd. Na mijn Formule 1 test bij Jordan waarbij ik 63 ronden reed wilde ik mee. Ik heb toen besloten om op het aanbod van Minardi in te gaan.”

“Ik heb hier lang voor moeten vechten. Dit keer wist ik gewoon dat het goed kwam, ik heb fantastische mensen om mee heen. Ik was bij Minardi en Jordan direct snel, dat gaf de doorslag. Ik wist toen dat ik het zou kunnen. Volgend jaar loop ik in de pitsstraat en zal ik tegen de andere rijders opkijken. Stel je eens voor volgend jaar zit ik misschien wel langs Michael Schumacher bij een van de persconferenties.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading