Albers test, test Pastorelli uitgesteld

Het was vandaag erg mistig op het circuit van Misano, af en toe kwam er zelfs natte sneeuw uit de lucht dwarrelen. Voor Christijan Albers en Nicky Pastorelli zeker geen ideale omstandigheden om een testsessie van de Formule 1 renstal van Minardi te beginnen.

In de ochtend bleef de Minardi PS04B met daarin Christijan Albers voornamelijk in de pitbox staan, de omstandigheden waren gewoon te slecht. Na de middag trok de mist wat op en kon Albers eindelijk serieus gaan testen. Uiteindelijk reed de Nederlander 57 ronden voordat de testsessie voortijdig werd afgebroken.

Door een technisch probleem was de versnellingsbak zonder olie komen te staan en stuk gegaan. Nicky Pastorelli die na Albers zou testen kon zijn spulletjes weer inpakken. De coureur zal morgen samen met Albers en Nissany testen.

Christijan Albers
“Het grote verschil met mijn vorige test in november is dat ik nu weet dat ik dit jaar Formule 1 coureur ben voor Minardi, dat voelt fantastisch. Ik ken het team nu stukken beter omdat ik me voor het nieuwe seizoen mentaal en fysisch heb voorbereid in Faenza. We hebben vandaag nuttig getest en hebben weer wat nieuwe data. We hadden wat problemen met de set-up maar de weersomstandigheden waren niet goed. Ik weet zeker dat we meer progressie boeken in de resterende dagen van deze test. Zoals altijd heeft het team goed gewerkt en hebben de jongens maximaal gepresteerd. De sfeer is erg goed, ik voel me hier thuis.”

Massimo Rivola
“We hebben vanmorgen wat tijd verloren door de slechte omstandigheden. Toen Christijan Albers eindelijk de baan op reed demonstreerde hij meteen zijn fantastische snelheid. Het is ook goed te zien dat zijn training zijn vruchten afwerpt. Jammer genoeg konden we het programma van vandaag door een technisch probleem niet geheel afmaken. Maar we weten zeker dat Christijan morgen genoeg kilometers maakt om zijn superlicentie veilig te stellen. Ik wil Bridgestone ook nog bedanken voor de goede ondersteuning tijdens deze test. We hebben data verzamelend voor de 2005 auto en de resultaten hiervan zijn zeer interessant.”

Testsessie Misano dag 1
1. C. Albers Minardi PS04B 1.14.490

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading