Albers verliest titel door lekke band

Christijan Albers is er vanmiddag niet in geslaagd de titel in de Deutsch Tourenwagen Masters te pakken.

Na een matige kwalificatie training gisteren, vanwege een electronisch probleem in de benzine toevoer, vertrok Albers vanaf een negende plek. Rivaal en teammaat Bernd Schneider kwalificeerde zich eveneens na de nodige problemen op de vijfde plek.

De start leverde voor Albers geen plekjes op, Schneider daarentegen won lag na de eerste bocht vierde. Tot aan de eerste pitstop reed Albers naar Schneider toe. Door enkele inhaalacties, en een spin van Tomzcyk, naderde hij Schneider tot op ongeveer 2 seconden. Toen het pit window werd geopend koos Christijan de aanval en kwam meteen binnen. Een trage pitstop van ruim 8 seconden wierp hem echter weer terug.

In de 17e ronde kwam het eerste scary moment voor Albers: hij maakte een klein uitstapje bij het binnenrijden van het Motodrom. Gelukkig verloor hij slechts één plekje. Op hetzelfde moment kreeg zijn rivaal Schneider een lekke band. Omdat het dichtbij de ingang van de pit gebeurde verloor hij relatief weinig tijd. Toch kwam hij slechts als 14e terug het circuit op.

In de 27e ronden sloeg het noodlot voor Christijan Albers toe: ook hij kreeg een lekke band. Dit waarschijnlijk vanwege rotzooi op de ideale lijn, die vér in een uitloopstrook lag. Albers moest nog meer dan een halve ronde rijden voordat hij aan de pit geholpen kon worden. Hierdoor groeide de achterstand op Schneider, en wist eigenlijk iedereen dat het gedaan was met de titel aspiraties van onze landgenoot. In de resterende 10 ronden reed Albers voor wat hij waard was, en finishte hij op een twaalfde plaats. Teamgenoot Schneider haalde met een vijfde plaats het kampioenschap binnen.

Na de race was van teleurstelling bij Albers weinig te merken. Hij deed volop mee aan de festiviteiten, en trakteerde de toeschouwers op de nodige donuts.

De race werd gewonnen door Jean Alesi. Na de lekke band van Albers paste hij zijn rijstijl aan, waardoor de tweede man, Ekström, rap dichterbij kwam. In een spannende laatste ronde liet Alesi zich niet de kaas van het brood eten, en won de wedstrijd.

De uitslag van de race:

1 Jean Alesi (F)
3 Marcel Fässler (CH)
4 Peter Dumbreck (GB)
5 Laurent Aiello (F)
6 Bernd Schneider (D)
7 Timo Scheider (D)
8 Peter Terting (D)
9 Christian Abt (D)
10 Alain Menu (CH)
11 Thomas Jäger (D)
12 Christijan Albers (NL)
13 Martin Tomczyk (D)
14 Karl Wendlinger (A)
15 Stefan Mücke (D)
16 Jeroen Bleekemolen (NL)
17 Katsutomo Kaneishi (J)
18 Gary Paffett (GB)
19 Manuel Reuter (D)
20 Bernd Mayländer (D)
21 Joachim Winkelhock (D)

Loading