Albers zoekt niet naar excuses

[photo1]Christijan Albers zoekt niet naar excuses nadat hij de Grand-Prix van Frankrijk door een eigen fout moest verlaten. Albers reed tijdens zijn eerste pitstop weg, terwijl zijn team hiervoor nog sein had gegeven. Het resultaat is een volledig een vernielde brandstofinstallatie en een te vroeg uitval in de Franse Grand-Prix.

“Wat een chaos”, aldus Christijan Albers. “Het belangrijkste voor mij is dat iedereen oké is. Gelukkig is er niemand van het team gewond geraakt. De pitstop was een chaos.”

“Eerste is het Sutil die in mijn ronde binnenkomt waardoor ik moet wachten. Ik snap niet waarom Sutil in mijn ronde ineens binnen staat. Er was chaos bij het team, mijn banden mochten niet op de auto van Sutil en omgekeerd.”

“Ik moet wachten en vervolgens maak ik bij mijn eigen pitstop een stomme fout. Ik dacht dat ik het sein kreeg om weg te rijden, en ik reed dus weg. Ik weet ook niet waarom want dat sein was nog niet gegeven. Het zijn dus eigenlijk twee fouten waardoor de pitstop fout ging. Maar ik maakte de grootste fout waardoor we helaas zijn uitgevallen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl