Alesi out, Sato in

Fransman Jean Alesi heeft vandaag bekend gemaakt aankomend weekend in Japan zijn laatste Grand-Prix te verrijden. De 37- jarige Fransman zal door Takuma Sato vervangen worden.

Sato won dit jaar 12 van de 13 races in het Engelse Formule 3 kampioenschap, tevens schreef de 21 jarige Jappanner de Marlboro Masters op zijn naam. Dit jaar testte Sato voor British American Racing waar zijn contract begin vorige week werd ontbonden.

Sato heeft voor 2 seizoenen bij Jordan getekend, in December vorig jaar testte Sato al eens voor Jordan, dat maakte toen indruk op de teambaas Eddie Jordan.
Sato zegt:”Deze bekendmaking maakt mij heel erg blij aangezien het mijn doel is geweest toen ik besloot nog een jaar Formule-3 te gaan rijden gecombineerd met Formule 1 testen. Ik vind het heel spannend om bij het team te komen en ik kijk er naar uit om te starten met het werk voor het team welke ik al kon door het testen dit jaar. Dit is een fantastische kans voor mij.”

Jordan is nog in onderhandeling met Alesi, Jordan wil Alesi graag in de staf van het team hebben om de jonge en relatief onervaren Sato te begeleiden.

Loading