Formule 1

Alex Albon druk bezig geweest in de sim ter voorbereiding op Grand Prix van China: "Moeilijke weken geweest"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 18 april 2024 09:00

Williams F1 Racing heeft zich na de GP van Japan, waar Albon uitviel en Sargeant ook geen punten wist te behalen, klaargemaakt voor een nieuwe race in Azië. Het team is afgereisd naar China, waar dit weekend de vijfde race van het Formule 1 kampioenschap op het programma staat. Vanwege de COVID-19-periode is het alweer vijf jaar geleden dat er voor het laatst op het Shanghai International Circuit is geracet door de Formule 1.

Alex Albon

Alex Albon: "Hoewel het een paar moeilijke weken zijn geweest voor het team, heeft iedereen onvermoeibaar in de fabriek gewerkt om ons weer klaar te maken voor China, dus ik ben enorm dankbaar voor hun harde werk. Vooruitkijkend gaan we naar China voor het eerste sprintevenement van het seizoen en naar een circuit waar velen van ons al meer dan vijf jaar niet meer hebben gereden, en voor Logan (Sargeant, red.) zal het de eerste keer zijn."

"Ter voorbereiding zijn we allebei druk bezig geweest in de simulator en hebben we hard gewerkt om beter te begrijpen hoe de auto zou kunnen presteren op het circuit, met een lastige eerste sector en een van de langste rechte stukken op de kalender. Omdat het een sprintweekend is met beperkte oefensessies, zullen we onze focus leggen op het profiteren van het format en proberen te profiteren van de beperkte training."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS