Alex Yoong verwacht vervangen te worden

[photo1]Minardi coureur Alex Yoong verwacht dat hij binnenkort wordt vervangen. De Maleisiër liet dit vandaag op zijn officiële website weten.

Yoong is nu in Maleisië waar hij aan zijn conditie blijft werken. In het contract van Yoong staat dat hij de laatste twee Grand-Prix van dit jaar niet mag missen, de overige drie Grand-Prix mag Minardi dus een vervanger aantrekken.

Yoong weet nog niet of hij in Hongarije in de bolide zit, teambaas Paul Stoddart laat dit spoedig weten. Stoddart is ontevreden over Yoong omdat hij zich dit jaar al drie maal niet wist te kwalificeren. De non-kwalificatie in Hockenheim was de druppel die de emmer deed overlopen.

Yoong liet voor de Grand-Prix van Duitsland weten geen moeite te hebben met het circuit, kwalificeren zou volgens de coureur geen probleem zijn. Alles verliep anders, Yoong kwam niet binnen 107% van de Pole-Position.

Yoong laat overigens weten dat als hij wordt vervangen dat dit hoogstwaarschijnlijk door Fernando Alonso zal zijn. Alonso reed vorig jaar voor Minardi en test dit jaar voor Renault. Volgend jaar is Alonso een van de vaste coureurs bij Renault.

De geruchten omtrent Brian Herta zijn ook uit de lucht gegrepen, Hertha zal niet voor Minardi gaan testen. Wel zit Herta zoals wij eerder bekend maakte in Donnington in een two-seater (zie andere artikel “Herta vervangt Verstappen”).

Loading