F1 Nieuws

Alonso ziet verbetering: 'Zes maanden terug was dat wel anders hier'

Alonso ziet verbetering: 'Zes maanden terug was dat wel anders hier'

6 april - 19:30
3

Fernando Alonso heeft een goede kwalificatie achter de rug voor de Grand Prix van Japan. De Spanjaard mag vanaf P5 starten tijdens de race op zondag. Hij is dan ook blij, zo vertelt hij na afloop tegenover Viaplay.

In de kwalificatie kan Alonso vaak redelijk goed meedoen dit seizoen. In Bahrein startte de Aston Martin-coureur vanaf P6 en in Saoedi-Arabië vanaf P4. Toch heeft hij na drie races slechts zestien punten achter zijn naam staan, omdat hij in de race vaak terugvalt. Tot nu toe was zijn vijfde plek in Saoedi-Arabië zijn beste raceresultaat.

Alonso blij met kwalificatie

In Japan mag Alonso vanaf diezelfde vijfde plek van start gaan. Hij is dan ook blij: “Ik vond het erg leuk om in de auto te rijden. De kwalificatie, met weinig brandstof en nieuwe banden, dat is altijd leuk. We waren best competitief.

Hij vervolgt: “Ik denk dat er niet veel meer in de auto zat. Ik pushte in Q3 tijdens beide rondes tot de limiet, en ja, ik ben blij met P5. Vier tienden van een seconde vanaf de pole position, maar zes maanden terug waren we nog anderhalve seconde van pole position verwijderd. We gaan dus de juiste richting op, maar we moeten nog wel wat stappen maken.