Alonso en Piquet blijven bij Renault

Vandaag is dan eindelijk een einde gekomen aan de geruchtenstroom om de toekomst van Fernando Alonso. Renault heeft vandaag bekend gemaakt dat zowel Fernando Alonso als Nelsinho Piquet ook volgend seizoen bij het team zullen blijven. Alonso heeft een contract voor twee seizoenen getekend, Piquet heeft zijn contract met een jaar verlengd.

“We zijn blij om zowel Fernando als Nelson te kunnen bevestigen voor volgend seizoen,” aldus Flavio Britatore. Volgens Briatore heeft de huidige rijderbezetting een perfecte mix van ervaring en jeugdigheid. “Fernando’s contract voor de komende twee seizoenen laat zien dat hij vertrouwen heeft in het team en we zijn erg blij om verder met hem te kunnen werken.”

Renault begin dit seizoen in mineur, het team was een middenmotor geworden en vocht zich terug tot de vierde plaats in het kampioenschap. Met als hoogtepunt de overwinningen van Fernando Alonso in Singapore en Fuji. Volgens Briatore is dit voor een groot deel te danken aan het leiderschap en talent van Fernando Alonso.

Fernando Alonso is erg blij met zijn contractverlenging. “Ik heb er voor gekozen om bij het Renault F1 team te blijven want, zoals ik al vaak herhaalt heb dit seizoen, zij zijn altijd mijn eerste keus geweest. Ik voel me goed binnen het team. Na een moeilijke start van het seizoen, hebben we constant onze prestaties verbeterd. Mijn back-to-back overwinningen in Singapore en Fuji, en mijn recente tweede plaats in Brazilië hebben laten zien hoe competitief we kunnen zijn. In het verleden hebben we samen kampioenschappen gewonnen, en zijn we door moeilijke momenten gegaan, maar nu zijn we vastbesloten om te laten zien dat we dat succes opnieuw in de toekomst kunnen laten zien”

Naast Fernando Alonso zal voor het tweede jaar Nelsinho Piquet als teamgenoot te zien zijn. “Natuurlijk ben ik blij om voor een tweede jaar voor het Renault F1 team te mogen racen. Hoewel ik een moeilijk jaar had, heb ik erg veel geleerd van mijn eerste seizoen en ik ben dan ook van plan om mijn ervaringen goed te gebruiken volgend jaar.”

NB

Loading