Alonso gefrustreerd na gemiste kwalificatie

Fernando Alonso start deze zondag vanuit de pitlane nadat hij de kwalificatiesessie miste door een gebroken chassis. Genoeg reden tot grote frustratie bij de Spanjaard.

De coureur van Ferrari ging in de ochtendsessie van de baan en de auto kon niet snel genoeg gerepareerd worden voor de kwalificatie.

“Dit is de slechtst denkbare plaats, starten vanuit de pitlane, omdat inhalen altijd zo lastig is. Het is erg jammer, want de auto deed het erg goed. Het was mijn fout maar het was ook wat onfortuinlijk, want als je met 90km crasht, hoef je normaal je chassis niet af te schrijven.

“Helaas was de hoek van de impact zo dat de schade niet gerepareerd kon worden en de regels staan het gebruik van een reserve-chassis niet toe.

“Dus ik moest de kwalificatie vanuit de garage bekijken, samen met het team, hopende dat Felipe [Massa] de dominantie van Red Bull zou beëindigen. Het was erg close en morgen zullen we ons best doen wat punten te sprokkelen voor het klassement.

“Of ik teveel fouten heb gemaakt dit jaar? In Barcelona, waar ik wellicht de meeste druk voel, leverde ik mijn beste kwalificatieronde en had ik mijn beste race. Als ik na tien jaar in de Formule 1 nog moet bewijzen dat ik geen druk voel, is het het niet waard om er nog over te praten.”

(JR)