Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Alonso gelooft helemaal niks van Verstappen-geruchten: 'Nul procent kans'

Alonso gelooft helemaal niks van Verstappen-geruchten: 'Nul procent kans'

4 april - 08:02
13

Fernando Alonso gelooft er niks van dat Max Verstappen weg zal gaan bij Red Bull Racing. De Spanjaard kan zich niet voorstellen dat Verstappen de succesformatie van Red Bull achter zich zou laten.

Verstappen die vertrekt bij Red Bull Racing: het lijkt steeds waarschijnlijker te worden. Het rommelt achter de schermen bij het team en dat zou mogelijk kunnen leiden tot een exit van de Nederlander. Verstappen zelf wijst (herhaaldelijk) op zijn contract dat doorloopt tot en met 2028 en ook Alonso ziet Verstappen niet vertrekken.

Waarom Alonso het niet ziet gebeuren dat Verstappen vertrekt

‘’Natuurlijk, als Max Red Bull verlaat, dan heeft dat een impact (op de rijdersmarkt). Ik denk echter dat er nul procent kans is dat dat gaat gebeuren. Ik wil er dus niet teveel over nadenken. Ik wil mij concentreren op mijn dingen’’, zegt de Spanjaard in Japan. Alonso zegt hier geen informatie over te hebben, maar dat het zijn gevoel is dat Verstappen niet weg zal gaan.

Voor Alonso komt er ook een belangrijk periode aan. Zijn contract loopt aan het eind van 2024 af en met 42 jaar oud komt er ook een moment dat hij moet nadenken over zijn toekomst. ‘’Voor de zomer wil ik een beslissing maken of ik nog wil blijven racen. En als ik blijf racen, waar ik dat dan het beste kan doen.’’

Alonso zegt zelf geen fan te zijn van de geruchtenmolen, maar zou die geruchtenmolen ook zelf een handje hebben geholpen. Alonso wordt namelijk hevig in verband gebracht met een zitje bij Red Bull Racing. Red Bull ontkent dat er gesprekken zouden zijn met de Spanjaard, maar ingewijden vertellen dat Alonso zelf graag naar Red Bull zou willen.