Alonso haalt flink uit naar McLaren

[photo1]Fernando Alonso maakte vanavond in China een zwaar gefrustreerde indruk toen hij met Spaanse journalisten sprak. De tweevoudig wereldkampioen gaf zijn werkgever McLaren enkele flinke vegen uit de pan.”

“Ik wil wel eens weten waar ik die 0,6 seconde op Hamilton verloren heb, in de overige 100 ronden die ik dit weekend reed verloor ik deze tijd namelijk niet”, aldus Alonso.

Alonso zei nee toen journalisten vroegen of zijn auto gesaboteerd zou zijn. Wel zei Alonso geen idee te hebben hoeveel benzine zijn teamgenoot bij zou hebben.

“Vorig jaar had het team moeite om in Q3 te komen in de kwalificatie. Nu ben ik er bij gekomen met twee wereldtitels en hebben de auto zoveel mogelijk proberen te verbeteren. Ik had gehoop dat de sfeer daarom ook zou verbeteren.”

Ron Dennis liet gisteren weten teleurgesteld te zijn in Alonso. Alonso zou hebben gezegd dat hij en Hamilton niet dezelfde behandeling krijgen.
“Soms is het beter je mond te houden of te liegen”, aldus Alonso. “Als Dennis dat vaker zou doen dan zou zijn team ook beter zijn.”

“Ïk denk dat veel van de schandalen en rellen veroorzaakt zijn door hem. Ik heb met Riakkonen, Montoya, en Coulthard gesproken. Na hun vertrek bij McLaren voelden ze zich beter, daar moet toch een reden voor zijn.”

“Als ik iets zou veranderen dan zou ik bij het team beginnen. Je hoort het team altijd over gelijkwaardigheid, maar dat is onmogelijk in de Formule 1. Er zit altijd wat verschil in de motor, een betere ronden om te stoppen, er is gewoon altijd wel wat.”

“Ik weet niet wat ik volgend jaar doe. Mocht ik hier niet blijven dan is dat geen groot probleem, er zijn 10 andere teams die interesse in me hebben. Blijven of niet… het is belangrijk te kijken wat het beste voor mij is.”

Loading