Breaking News

Alonso hakt knoop door en tekent nieuw meerjarig contract bij Aston Martin

Alonso hakt knoop door en tekent nieuw meerjarig contract bij Aston Martin

11 april - 18:09 Laatste update: 18:25
17

Fernando Alonso heeft zijn contract bij Aston Martin verlengd. Dat meldt zijn Britse werkgever donderdagavond via social media. De afgelopen weken liet de 42-jarige Spanjaard in het midden of hij zijn handtekening zou zetten onder een nieuwe verbintenis. Alonso tekende een meerjarige overeenkomst.

"Het is fantastisch nieuws dat we Fernando's toekomst op lange termijn bij Aston Martin Aramco hebben veiliggesteld", aldus teambaas Mike Krack. "We hebben de afgelopen 18 maanden een sterke werkrelatie opgebouwd en we delen dezelfde vastberadenheid om dit project te laten slagen. We zijn de afgelopen maanden constant met elkaar in gesprek geweest en Fernando heeft woord gehouden: toen hij besloot dat hij wilde blijven racen, heeft hij eerst met ons gesproken. Fernando heeft laten zien dat hij in ons gelooft, en wij in hem."

Alonso blijft in ieder geval tot en met 2026 verbonden aan Aston Martin. "Fernando is hongerig naar succes, rijdt beter dan ooit, is fitter dan ooit en is volledig toegewijd om van Aston Martin Aramco een concurrerende kracht te maken. Deze meerjarige overeenkomst met Fernando brengt ons naar 2026, wanneer we onze samenwerking met Honda op het gebied van eigen motoren beginnen. We kijken ernaar uit om nog meer ongelooflijke herinneringen te creëren en samen nog meer succes te boeken", aldus Krack.

Alonso gaat dus opnieuw met Honda samenwerken. Aan zijn laatste periode met de Japanners bewaart hij geen goede herinneringen. De tweevoudig wereldkampioen klaagde in zijn tijd bij McLaren steen en been over de toen niet competitieve en onbetrouwbare power unit. Honda heeft de laatste jaren met de wereldtitels voor Max Verstappen en Red Bull Racing echter bewezen dat het met de krachtbron inmiddels wel snor zit. In 2026 gaan de reglementen echter op de schop en zal het merk uit Japan zich opnieuw moeten bewijzen.

Alonso verlengt bij Aston Martin