F1 Nieuws

Alonso is woedend en verwacht geen straf voor Hamilton: 'Is geen Spanjaard'

Alonso is woedend en verwacht geen straf voor Hamilton: 'Is geen Spanjaard'

4 mei - 20:18
23

Fernando Alonso had een ongelukkige sprintrace. De Spanjaard kreeg te maken met een crash nadat Lewis Hamilton zijn auto ertussen gooide in bocht 1 in ronde 1. Na afloop is Alonso woedend om het ongeluk.

Al in bocht 1 ging het mis voor de Aston Martin-coureur. Hij ging vier wijd samen met Lance Stroll, Lewis Hamilton en Lando Norris, waarna de vier met elkaar in contact kwamen. Uiteindelijk vielen Stroll en Norris uit door het ongeluk.

Alonso is woedend na sprintrace Miami

Over de radio klaagde de Spanjaard al over dat Hamilton te laat zou hebben geremd. Na de sprintrace legt Alonso zijn mening nog wat duidelijker uit tegenover Viaplay: “Ik denk dat hij weinig controle had toen hij besloot zijn auto ertussen te gooien. Het is afwachten of ze iets gaan beslissen [over een straf]. Waarschijnlijk niet, want hij is geen Spanjaard.

Ook over het sprintformat heeft Alonso weinig goeds te vertellen: “Er is weinig te verliezen of te winnen. Voor ons voelt het als een vrije training, dus we wilden niet te veel risico nemen en de race gewoon afmaken. Uiteindelijk liggen beide auto’s eruit na bocht 1 [Alonso kon weg wel vervolgen na de crash], dus dit is de sprintrace. Het is totaal zinloos en het zorgt alleen maar voor schade, straffen en geen actie.