Alonso met rouwband aan de start van Europese Grand Prix

Fernando Alonso zal komend weekend met een zwarte rouwband aan de start verschijnen van de Europese Grand Prix. Op het gloednieuwe circuit van Valencia zal Alonso hiermee zijn steun betuigen aan de 153 passagiers die woensdag in Madrid omkwamen in een vliegtuigcrash. Alonso liet daarnaast doorschemeren dat hij met de overige rijders gaat bespreken of er een minuut stilte wordt gehouden voor aanvang van de race in Valencia.

Hoewel de Spanjaard erg ontdaan is van het drama in Madrid, is het komend weekend voor Alonso ‘business as usual’. Hij verwacht dat McLaren het goed gaat doen op het nieuwe stratencircuit., en schat zijn eigen kansen ergens tussen de vijfde en achtste plaats. Tijdens de Spaanse Grand Prix op Barcelona stuntte de tweevoudig wereldkampioen door zich op de eerste startrij te kwalificeren.

Over volgend jaar wil Alonso nog geen uitspraken doen waar hij gaat racen. “Het is nu tijd om het maximale te geven, en in september of oktober ga ik bedenken wat ik volgend jaar wil, en de beste opties bekijken.” Hij liet weten dat Renault nog steeds een team is wat kans maakt. “Twee jaar geleden waren ze wereldkampioen, en het is niet mogelijk dat in deze korte tijd men is vergeten hoe ze kampioenschap winnende wagens moeten bouwen,” zo liet Fernando Alonso weten.