Alonso oppermachtig in Frankrijk

[photo1]Voor de ogen van duizenden Renault-medewerkers heeft Fernando Alonso zojuist de Grote Prijs van Frankrijk gewonnen. Op het circuit van Magny Cours leidde de Spanjaard van start tot finish. Alonso was zo oppermachtig, dat alleen de eerste drie rijders nog in dezelfde ronde reden. Kimi Raikkonen werd tweede, nadat hij vanaf de dertiende positie moest starten omdat hij een motor had gewisseld. Derde werd Michael Schumacher in de Ferrari.

Bij de start is het Fernando Alonso die zijn pole-postion weet te behouden. Hij duikt als leider de eerste bocht in. Jarno Trulli, Michael Schumacher en Rubens Barrichello volgen.

Al na één ronde is het afgelopen voor Christian Klien. Zijn Red Bull Racing bolide heeft geen benzinedruk meer en Klien moet zijn wagen naast de baan parkeren.

Na veertien ronden duiken Michael Schumacher en Jarno Trulli naar binnen. Schumacher komt voor Trulli terecht. Pas in ronde 20 duikt leider, Fernando Alonso naar binnen. Hij maakt zijn pitstop en hij weet de leiding te behouden. Ook na zijn tweede en derde pitstop behoudt hij de leiding.

Voor Christijan Albers is de race in de 37e ronde afgelopen. De Minardi van Albers slaat vast en de Nederlander komt hard in aanraking met de bandenstapels. Teamgenoot Friesacher haalt ook de finish niet. Bij hem gaat de linkerachterband kapot.

Kimi Raikkonen die vanaf de dertiende plaats de race moest beginnen rijdt zich met een twee-stop-strategie naar een keurige tweede plaats. De teamcollega van Kimi, Juan Pablo Montoya haalt de finish niet.

Het team van BAR weet vandaag haar eerste punten van het seizoen te behalen. Jenson Button scoort een vierde plaats en lange tijd rijd teamgenoot Sato in de punten, maar hij rijdt gedurende de race erg wild. Hij gaat een paar keer van de baan. Uiteindelijk komt hij buiten de punten op een elfde plaats over de finish.

GP Frankrijk: uitslag race
1. F. Alonso – Renault – 1:31:22.233
2. K. Raikkonen – McLaren + 11.805
3. M. Schumacher – Ferrari + 1:21.914
4. J. Button – BAR + 1 ronde
5. J. Trulli – Toyota + 1 ronde
6. G. Fisichella – Renault + 1 ronde
7. R. Schumacher – Toyota + 1 ronde
8. J. Villeneuve – Sauber + 1 ronde
9. R. Barrichello – Ferrari + 1 ronde
10. D. Coulthard – Red Bull Racing + 1 ronde
11. T. Sato – BAR + 1 ronde
12. M. Webber – Williams + 2 ronden
13. T. Monteiro – Jordan + 3 ronden
14. N. Heidfeld – Williams + 4 ronden
15. N. Karthikeyan – Jordan + 4 ronden

Uitgevallen
J. Montoya – McLaren
C. Albers – Minardi
P. Friesacher – Minardi
F. Massa – Sauber
C. Klien – Red Bull Racing

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading