F1 Nieuws

Alonso oppert 'extreem idee' voor F1: 'Niet meer opwarmen, meteen gaan'

Alonso oppert 'extreem idee' voor F1: 'Niet meer opwarmen, meteen gaan'

16 april - 21:00
12

Terwijl sommige coureurs hun bezorgdheid uiten over het gebrek aan oefentijd in aanloop naar de Grand Prix van China, zou Fernando Alonso de vrije trainingen het liefst helemaal willen schrappen uit het Formule 1-weekend. Dat zegt Aston Martin-ambassadeur en voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa.

Alonso oppert 'extreem idee' voor F1

De Formule 1 maakt zich op om voor het eerst in vijf jaar weer terug te keren naar het Shanghai International Circuit, waar het herziene sprintformat voor het eerst in gebruik wordt genomen. Dit jaar vindt de kwalificatie voor de hoofdrace niet meer plaats op vrijdag, maar na de sprintrace op zaterdag. Op vrijdag worden de eerste vrije training en de sprint shootout verreden.

Een aantal coureurs, waaronder Max Verstappen, Sergio Perez en Carlos Sainz, hebben hun bezorgdheid geuit over het gebrek aan tijd om het Shanghai International Circuit na de lange afwezigheid weer onder de knie te krijgen. Alonso deelt die zorgen niet, zo vertelt zijn collega De la Rosa.

“Wat Fernando eigenlijk zou willen, is direct beginnen aan de kwalificatie”, vertelt de oud-F1-coureur bij de F1 Nation-podcast. “Hij heeft het er wel eens over gehad. Hij hoeft niet op te warmen, hij heeft geen andere set banden nodig om sneller te gaan. Voor hem is het gewoon knallen. De eerste ronde is meteen de snelste van zijn hele weekend omdat hij niet op snelheid hoeft te komen.”