F1 Nieuws

Alonso wil Newey graag bij Aston Martin: ‘De beste ooit in de Formule 1’

Alonso wil Newey graag bij Aston Martin: ‘De beste ooit in de Formule 1’

2 mei - 21:21
1

Lance Stroll leek een eventuele komst van Adrian Newey naar Aston Martin weinig te deren. Zijn ambitieuze teamgenoot Fernando Alonso, inmiddels 42 jaar en op jacht naar zijn derde wereldtitel, is een stuk uitgesprokener. Als het aan de Spanjaard ligt, komt de 65-jarige ontwerper maar wat graag van Red Bull Racing naar Aston Martin toe. “Ik heb altijd met hem willen werken, in elk geval eenmaal in mijn leven”, aldus Alonso.

“Ik heb veel respect voor hem”, vervolgde de Spanjaard in de paddock in Miami. “Ik respecteer hem enorm. Ik beschouw hem als de beste die de Formule 1 ooit heeft gehad, als een legende van de sport, en ik voel me in zekere zin bevoorrecht om tegen hem te racen. Ik blij dat ik deel mag uitmaken van zijn reis, en hij was in zekere zin ook deel van mijn reis, omdat ik altijd tegen zijn auto's zal strijden. Zoals ik al zei in Australië, ik ga de Aston Martin Valkyrie in mijn garage hebben. Dat is een cadeautje voor mezelf, een auto van Adrian Newey thuis hebbend.”

Alonso werkte ooit bijna met Newey

In zijn lange loopbaan reed Alonso voor vele teams, maar dus nooit voor een equipe van Newey. Dat had zomaar anders kunnen zijn: “Ik was er een paar keer dichtbij. Ik heb zelfs een paar keer met hem gesproken, omdat sommige van die ontmoetingen in het verleden niet alleen met Christian en Helmut plaatsvonden. Sommige waren zelfs met Adrian, en ik heb altijd mijn bewondering voor hem uitgesproken, en hij deelde altijd zijn respect voor mij en laten we kijken wat hij in de toekomst gaat doen.”

Aston Martin maakt de laatste jaren enorme stappen. Het binnenhalen van Newey zou zomaar de ontbrekende schakel naar succes kunnen zijn. “Ik weet het niet”, reageerde Alonso echter. “Ik denk dat het een vraag voor Lawrence [Stroll] is. Wij zijn erg blij met onze technische afdeling. Het is duidelijk dat Adrian een van de beste of de beste is die er is, maar het moet in een team passen, en het is meer een beslissing van Lawrence, en de uiteindelijke beslissing van Adrian of hij het wil.”

Maakt Alonso zich hard voor Newey?

Alonso is wel het type dat intern de boel behoorlijk kan opjutten, om Newey te contracteren. Daarover zei hij: “Zoals ik al zei, denk ik dat het meer aan het team ligt, omdat Adrian niet naar één individu kijkt. Hij kijkt naar het grotere geheel. We weten niet eens of hij wil doorgaan met Formule 1 of iets anders wil doen in de toekomst. De vraag is dus aan hem. Ik weet niet of hij dit weekend komt. Ik hoop het niet voor hem, maar laten we eens kijken wat hij besluit.”