Alonso wint GP Monaco

En weer een zege voor de jonge Spanjaard. Fernando Alonso is hard op weg om zijn wereldtitel te prolongeren. Nadat hij van pole-position was vertrokken, omdat gisteravond de stewards of the meeting alle tijden van Michael Schumacher ontnamen na het gevolg van zijn blokkeer actie in de voorlaatste bocht.
[photo1]
Bij de start kon eigenlijk alleen Kimi Raikkonen het tempo van Alonso volgen, maar na diens uitvalbeurt door een motorisch probleem kon Alonso onbedreigd naar de zege rijden. Michael Schumacher die de race vanuit de pitstraat startte kon gemakkelijk aansluiten aan de staart van het veld. Al snel kon hij een paar auto’s inhalen totdat hij achter Jenson Button terecht kwam. Na een paar ronden achter de Engelsman gezeten te hebben zag de Duitser een gaatje en zette zo zijn Ferrari voor de Honda.

Aan de kop van het veld ging de strijd verder, waar ook Mark Webber goed mee kon komen. Helaas was het na een motorisch probleem voorbij voor de Williams coureur. Mark Webber bleek niet de enige uitvaller, nadat hij uitviel, vielen er steeds meer mensen uit. Teamgenoot Nico Rosberg was de volgende uitvaller. Ook Red Bull coureur Christian Klien kende de nodige problemen om uit te vallen. Hij lag op dat moment op een mooie vijfde plaats. Na zijn uitvallen nam teamgenoot David Coulthard zijn plekje over. Op de derde plek reed Jarno Trulli, maar toen ook hij uitviel kon Coulthard ook daarvan profiteren.

Christijan Albers reed na zijn foutje bij de start, waar hij teamgenoot Monteiro aanreed, een goede race. De MF1-coureur reed zeer snelle rondetijden en werd uiteindelijk netjes twaalfde. Michael Schumacher hield de schade beperkt, door vijfde te worden. Toch deelde Alonso een grote klap uit aan de Duitser in de strijd om het kampioenschap. De voorsprong van de Spanjaard is nu 21 punten.

GP Monaco: Uitslag race:
01. F. Alonso – Renault, in 1:43:43.116
02. JP. Montoya – McLaren + 14.567
03. D. Coulthard – Red Bull + 52.298
04. R. Barrichello – Honda + 53.337
05. M. Schumacher – Ferrari + 53.830
06. G. Fisichella – Renault + 1:02.072
07. N. Heidfeld – BMW + 1 ronde
08. R. Schumacher – Toyota + 1 ronde
09. F. Massa – Ferrari + 1 ronde
10. V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
11. J. Button – Honda + 1 ronde
12. C. Albers – Midland F1 + 1 ronde
13. S. Speed – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
14. J. Villeneuve – BMW + 1 ronde
15. T. Monteiro – Midland F1 + 2 ronden
16. F. Montagny – Super Aguri + 3 ronden

Uitgevallen:
17. J. Trulli – Toyota + 5 ronden
18. C. Klien – Red Bull + 21 ronden
19. N. Rosberg – Williams + 26 ronden
20. K. Raikkonen – McLaren + 28 ronden
21. M. Webber – Williams + 30 ronden
22. T. Sato – Super Aguri + 32 ronden
Tein Eizema
F1News.nl

Loading