F1 Nieuws

Alonso ziet groei bij Aston Martin: 'Snelste pitstop ooit'

Alonso ziet groei bij Aston Martin: 'Snelste pitstop ooit'

7 april - 15:00

Fernando Alonso wist als enige de Grand Prix van Japan te beginnen op de zachte band, een strategie die al sinds donderdag overwogen werd door Aston Martin. Uiteindelijk eindigde de Spanjaard op de zesde plek, waar hij heel tevreden mee is.

De Spanjaard begon dus op de zachte banden. De reden daarvoor is vrij simpel: “We hadden geen andere band beschikbaar. Dus besloten we donderdag dat dit de beste strategie was om van soft naar medium naar hard de race in te gaan. Dat hebben we ook uitgevoerd,” aldus Alonso, die de achtste plek in het coureursklassement bezet.

“Ik voelde geen grote hinder tijdens de eerste stint voor de stop. Het ging min of meer goed. Dus ja, ik denk dat het wel meeviel op de zachte band,” vertelt Alonso verder.

Een goede basis voor Aston Martin

Of er een goede basis ligt voor de Formule 1-auto moet Alonso nog maar even zien. “Ik denk dat er een paar dingen in de pijplijn zitten om de auto te verbeteren. Ik denk dat dit eerste pakket slechts de basis is van wat we later in het seizoen zullen introduceren,” aldus de tweevoudig wereldkampioen na de F1-race.

Ook het niveau van de pitstops gaat snel omhoog bij Aston Martin: “Zoals ik al zei presteren we erg goed op zondag en maximaliseren we de punten. De pitstops waren geweldig. Toen ik bij de tweede stop groen licht zag en doorreed, dacht ik: misschien hebben ze niet alle vier de banden gewisseld. Want dit voelde voor mij als de snelste ooit.”