Alonso ziet Renault ook in 2009 niet winnen

[photo1]Fernando Alonso ziet zijn huidige werkgever Renault volgend jaar nog geen Grand-Prix winnen. Dit ondanks reglementswijzigingen die volgens insiders volop kansen bieden om achterstand goed te maken.

“Het is heel moeilijk om van het ene op het andere jaar drastisch te verbeteren”, zo vertelde Alonso gisteren op de Spaanse radio. “Voor Renault zal het ook moeilijk zijn om aan te haken bij de topteams in 2009.”

“Ik geef toe dat er kansen zijn nu de reglementen veranderen. Maar ik kan me niet heugen dat er ooit een team is geweest dat binnen een jaar van het slechtste het beste team werd.”

Over zijn toekomst sprak Fernando Alonso niet. Afgelopen weekend werd de Spanjaard aan Honda gelinkt. De Japanners zouden vele miljoenen over hebben voor de tweevoudig wereldkampioen. Alonso heeft nog een contract bij Renault voor volgend jaar maar heeft in zijn contract diverse clausules laten opnemen waardoor een overstap mogelijk is. Verwacht wordt dat Alonso volgende maand over zijn toekomst zal beslissen.