Alonso zinspeelt op langer verblijf bij Renault

[photo1]Fernando Alonso heeft op het circuit van Hockenheim een grote hint gegeven over een mogelijk langer verblijf bij Renault F1. Eerder waren er de geruchten dat de tweevoudig wereldkampioen mogelijk naar een ander team zou verhuizen. Nu Red Bull haar coureur al heeft vast gelegd en Honda Button en Barrichello behoudt lijkt Alonso ook bij Renault te blijven. Volgens geruchten zou de Spanjaard dan mogelijk in 2010 naar Ferrari vertrekken.

“Het is erg belangrijk voor ons om de positie in het constructeurskampioenschap te verbeteren”, zo verteld Alonso. “Het constructeurskampioenschap bepaald hoeveel geld je volgend jaar krijgt van de FOM. Ik wil bij een team rijden dat dit jaar goed eindigt in het constructeurskampioenschap. Als een team er niet goed bij staat dan is er minder budget en is het ook moeilijker een echt topteam te zijn.”

“Dus het team waar ik in 2009 zal rijden moet bij de topteams horen. Het is frustrerend dit jaar voor de vijfde plek te moeten vechten. Mijn teamgenoot kwam niet door Q1 en ik sta vijfde op de grid. Het is frustrerend om te weten dat ik voor de overwinning zou strijden als ik een auto had die een tikje beter was.”

Met de verwijzing naar Nelson Piquet laat Alonso ook indirect weten niet helemaal te spreken zijn over de prestaties van zijn teamgenoot. Piquet scoorde tot op heden slechts 2 WK-punten terwijl Alonso op 13 WK-punten staat. Renault F1 liet onlangs weten dat Piquet zich moest verbeteren. Nu Piquet het opnieuw laat afweten in de kwalificatie worden de geruchten weer steeds sterker dat hij het seizoen niet zal gaan afmaken als racecoureur.

Loading