Exclusief

 Andretti Global komt met statement na uitspraken CEO F2 en F3

Andretti Global komt met statement na uitspraken CEO F2 en F3

3 mei - 19:58
2

Nadat Andretti Cadillac te horen kreeg dat er vooralsnog geen plek voor het team op de F1-grid beschikbaar was, stopten de Amerikanen hun pogingen daarmee allerminst. Sterker nog, intussen is er hard doorgewerkt aan de realisatie van de F1-droom, die verder reikt dat de koningsklasse van de autosport. Andretti wil namelijk ook deelnemen aan de Formule 2 en Formule 3. De CEO van die opstapklasse maakte donderdag duidelijk dat daarvoor weg een lange, ingewikkelde weg te gaan is.

Zo liet de Fransman in gesprek met onder andere GPblog weten dat de F3-grid met dertig auto’s vol is, terwijl Michel evenmin happig is op uitbreiding van de F2-grid. Bovendien komt er geen uitzonderingspositie in het aanmeldingsproces voor Andretti. GPblog vroeg het team van Andretti Global naar een reactie op de woorden van Bruno Michel.

Andretti komt met statement over F2 en F3

De Amerikanen melden: “Zoals we publiekelijk hebben verklaard, zal deelname aan zowel de F2 als de F3 een doel voor ons zijn, naast deelname aan de F1-grid. We vinden deze programma's belangrijk voor de ontwikkeling van teams en coureurs, en ontwikkeling is een belangrijk aandachtspunt en toewijding binnen onze wereldwijde familie van raceteams.”

“Omdat ons toetredingsproces tot de F1 nog gaande is, zijn we nog geen directe gesprekken aangegaan met de organisatoren van de F2- en F3-series, en dat zal te zijner tijd gebeuren. We hebben intussen echter productieve gesprekken gehad met bestaande teams. Wij respecteren uiteraard het toegangsproces en volgen het toegangsprotocol.”