F1 Nieuws

Andretti werft personeel voor basis in Silverstone, ondanks uitdagingen

Andretti werft personeel voor basis in Silverstone, ondanks uitdagingen

28 april - 18:00
4

Andretti Global is begonnen met het werven van personeel voor zestig functies, hoewel ze nog geen goedkeuring hebben gekregen om toe te treden tot de Formule 1. Eerder deze maand onthulde het Amerikaanse team dat ze een faciliteit hadden geopend in Silverstone. Hun enige obstakel op dit moment is het ontbreken van een plek op de grid.

Andretti blijft vastberaden

Ondanks de afwijzing door Formula One Management in januari van dit jaar, is Andretti Global actief op zoek naar zestig nieuwe medewerkers voor hun nieuwe faciliteit in Silverstone. Het team is vastberaden en streeft ernaar om in 2026 toe te treden tot de sport, ondanks het ontbreken van een huidige plek op de grid of goedkeuring van de FOM. De vacatures zijn gericht op senior F1-functies, waaronder head of aero development, head of mechanical design en andere technische posities.


Mario Andretti, vader van teameigenaar Michael, bevestigde onlangs aan de Associated Press dat er slechts één gesprek heeft plaatsgevonden tussen het team en de FOM. “We hebben slechts één vergadering met de FOM gehad, en dat is het probleem”, aldus de voormalige kampioen. Volgens de teambaas zal een tweede gesprek plaatsvinden tijdens het Grand Prix-weekend in Miami. “We hebben niet genoeg gepraat. Ik kijk daarom uit naar onze volgende vergadering. Laten we gaan zitten.”