F1 Nieuws

Antonelli maakt indruk op Mercedes tijdens testdagen in Imola

Antonelli maakt indruk op Mercedes tijdens testdagen in Imola

2 mei - 15:24
6

Na drie testdagen in Barcelona met de Formule 2, is Andrea Kimi Antonelli weer helemaal in vorm in Imola. De jonge Italiaan heeft afgelopen week foutloze en snelle rondes gereden in de Mercedes W13.

Een goede week voor Antonelli

Sinds het duidelijk werd dat de Italiaan kans maakt op Lewis Hamilton's stoel bij Mercedes, is de spotlight niet van Kimi Antonelli afgeweken. Er is een serieus testprogramma opgezet om Antonelli voor te bereiden op een mogelijke plaats in de Formule 1.

Deze week begon het testprogramma in Imola, Italië. Op maandag lag de focus op het wennen aan de auto voor de zeventienjarige Antonelli. Gedurende de hele dag reed Antonelli foutloos en legde hij vijfhonderd kilometer af. In 2022 reed George Russell in dezelfde auto tijdens de tweede vrije training van dat seizoen één seconde sneller.

Ook de dinsdag verliep vlekkeloos voor de Italiaan. Deze dag stond in het teken van proefstarts en het leren van procedures. Ondanks de perfecte baanomstandigheden en het rijden met weinig brandstof, getuigt dit veel van het talent van de jonge coureur.