Arrows, Minardi, en Jordan testen niet

[photo1]Alleen de teams van Jordan, Minardi, en Arrows komen dit jaar niet meer in actie.

Arrows zal niet in actie komen omdat het team nog steeds grote financiële problemen heeft. Het is überhaupt nog maar de vraag of de bolides van Arrows nog ooit in actie komen. Werknemers van Arrows zitten al weken thuis, een bolide voor volgend seizoen is er dus niet.

Het team van de Ier Eddie Jordan zullen dit jaar ook niet meer in actie komen. Jordan kwam dit seizoen met Honda motoren in actie, het team rijdt volgend jaar echter met Ford Cosworth motoren. Het kost teveel geld en tijd om de oude bolides aan te passen aan de nieuwe motoren. De Cosworth krachtbron is immers veel compacter als de Honda motor van vorig seizoen.

[photo2]Het team van Minardi heeft ook geen testsessies gepland staan. Het team wilde eerder een tussenversie van de huidige en de nieuwe bolide gaan bouwen, vanwege financiële problemen is dit plan waarschijnlijk van de baan. Minardi komt nog wel in actie op haar fanclubdag, echter dan zal de Rus Sergey Zlobin met de oude Minardi PS01rijden.

Minardi kan overigens niet testen omdat het geen motoren heeft. De motorendeal met Cosworth is nog steeds niet bevestigd. Een persbericht wordt echter verwacht, als dat zo is kan het team spoedig gaan testen.

26 november / 28 november – Barcelona

– Ferrari
– BAR

26 november / 30 november – Valencia

– Jaguar
– Sauber
– Toyota
– McLaren
– Renault
– Williams

2 december / 5 december – Paul Ricard

– Toyota

3 december / 5 december – Barcelona

– Ferrari
– Renault
– Toyota
– McLaren
– Jaguar
– Williams
– BAR

6 december / 8 december – Jerez

– Sauber

10 december / 15 december – Jerez

– McLaren
– Renault
– Jaguar
– Ferrari
– Williams
– BAR

11 december / 13 december – Barcelona

– Sauber

Loading