Arrows pakt WK-Punt

[photo1]Het Orange Arrows team maakte een fantastisch weekend mee. Heinz Harald Frentzen behaalde vandaag weer eens een WK-punt voor het team van Tom Walkinshaw.

Jos Verstappen haalde vorig seizoen tijdens de Grand-Prix van Oostenrijk voor het laatst een WK-punt. Verstappen streed toen met de grote jongens, dat is iets wat Frentzen vandaag deed.

[photo2]”Dit is fantastisch!” Aldus Heinz Harald Frentzen. “Het team heeft dit weekend zeer goed gewerkt. Ik denk dat we zelfs nog beter kunnen worden, we hebben een probleem met de balans in de kwalificatie, we echter binnenkort een oplossing voor dit probleem. We hebben het hele weekend laten zien competitief te zijn en ik was optimistisch voor de race. Ik kon elke ronde het maximale uit de bolide halen, ik had leuke gevechten, vooral met Felippe Massa. Het is moeilijk inhalen, ik deed echt mijn best! De druk is eraf nu, we kunnen nog meer punten behalen.”

Voor Frentzen verliep het weekend fantastisch, voor Bernoldi ging het vandaag een stuk minder. Bernoldi die gisteren de beste kwalificatie uit zijn loopbaan neerzette moest vandaag met hydraulische problemen opgeven. Eerst kende Bernoldi een dramatische pitstop, deze duurde maar liefst 45 seconden. Drie ronden na zijn pitstop begaf de bolide het.

“Het is jammer dat ik moest uitvallen, de bolide was heel goed.” Aldus Enrique Bernoldi. “Ik moet uitvallen door een olielek. De bolide voelde het hele weekend goed en ik lag op een goede positie in de race. Ik ben blij dat het team punten heeft behaald, we gaan de goede richting uit.”

Teambaas Tom Walkinshaw kon het niet laten om Verstappen nog wat kritiek te geven. Walkinshaw zette Verstappen in februari langs kant, Verstappen heeft momenteel een rechtszaak tegen Walkinshaw lopen.

“Nu kun je zien waarom ik voor Frentzen heb ik gekozen” aldus Walkinshaw. “Ik wil het team bedanken, ze hebben de afgelopen 6 weken erg hard gewerkt. We kunnen nu tegen Renault en Sauber strijden, als we zo doorgaan kunnen we ze binnenkort verslaan.”

Arrows gaat deze week opnieuw testen, dinsdag en woensdag zal Bernoldi in de Arrows A23 rijden. Het team gaat dan proberen de problemen met de balans op te lossen.

Loading