Asiatech hoort definitief tot het verleden

[photo1]De rechtbank van Versailles heeft eergisteren bekend gemaakt dat Asia Motor Technolgies S.A.S. failliet is verklaard. Asiatech zoals het bedrijf haar motoren noemde hoort nu dus definitief tot het verleden.

Asiatech maakte vlak na de Grand-Prix van Japan bekend te stoppen, nu het bedrijf definitief failliet is kan het bedrijf dus zeker geen comeback meer maken.

Asiatech kocht eind 2000 de resten van het Formule 1 project van Peugeot op. In 2001 leverde Asiatech motoren aan Arrows, dit jaar werd Minardi van een Asiatech krachtbron voorzien. Het bedrijf bestond slecht 20 maanden.

Het bedrijf startte met grootste plannen, een gebrek aan financiën zorgde er echter voor dat er nooit een goede motor worden gebouwd. In de twee jaar werden de motoren nauwelijks doorontwikkeld, wel werd er gewerkt aan een motor voor de 24 uur van Le Mans en aan een eigen Formule 1 team.

Wegens financiële problemen werden alle project opgeschort. De oude Williams fabriek in Engeland en de oude Peugeot fabriek in Frankrijk sloten haar deuren. Het personeel dat 220 koppen telde is werkloos, deze kunnen dus op zoek naar nieuw werk.

Voor Versailles is het verdwijnen van Asiatech een domper, nog geen jaar geleden bevonden Asiatech en Prost Grand-Prix zich in dezelfde straat op een ultra modern industrieterrein. Dit vormde het paradepaardje voor kamer van koophandel van Versailles, nu is er echt niets meer, allebei de fabrieken staan leeg.

Loading