Asiatech houdt opstarten eigen team als optie

[photo1]Motorenfabrikant Asiatech houdt het opstarten van een eigen team voorlopig als optie. Het Aziatische bedrijf levert nu nog motoren aan Minardi.

De komende anderhalf jaar start Asiatech in ieder geval geen eigen team op. Asiatech heeft nog een exclusief contract met Minardi, daarin staat dat Asiatech in de Formule 1 alleen voor Minardi mag werken. Asiatech zal dus hoogstens in 2004 als team aan het Formule 1 kampioenschap kunnen deelnemen.

Asiatech bekijkt de optie voor het opstarten van een eigen team momenteel.

[photo2]Het Le Mans project is gereduceerd. Vorig seizoen startte Asiatech een project op om een motor te ontwikkelen voor de 24 uurs race. De motor zou als klantenmotor moet worden verkocht, dit project zou winstgevend worden.

Het project is echter gedeeltelijk stopgezet, dit seizoen zal de Asiatech niet aan de 24 uur van Le Mans deelnemen. Het project is op een laag pitje gezet, de engineers zijn van het project afgehaald en op het Formule 1 project gezet.

Asiatech werkt momenteel aan de ontwikkeling van de huidige motor. Koeling is een van de belangrijkste punten, Minardi heeft hierom gevraagd. De bolide zou teveel koeling vragen waardoor grote side-pods noodzakelijk zijn.

Loading