Asiatech & Jordan?

[photo1]De motorleverancier Asiatech gaat Jordan volgend seizoen mogelijk van motoren voorzien. F1News.nl had vandaag kort contact met een woordvoerder van Asiatech, deze woordvoerder bevestigde dat Jordan bij Asiatech heeft geïnformeerd.

“We hebben nog niet met partijen gesproken, ook niet met Minardi” aldus David Waldron. “We zijn op dit moment aan het bekijken wat we volgend seizoen gaan doen. Het klopt dat Jordan heeft geïnformeerd, maar ook niet meer dan dat.”

Jordan verliest mogelijk de steun van Honda, dit wordt dus des te waarschijnlijker nu Asiatech bekend maakt dat Jordan heeft geïnformeerd. Asiatech zou Jordan volgend seizoen dus mogelijk van motoren kunnen voorzien.

Asiatech heeft slechts de capaciteit om één team van motoren te voorzien. Als Asiatech voor Jordan kiest dan rijdt Minardi volgend seizoen dus zeker niet met Asiatech.

Asiatech heeft op dit moment een van de zwakste motoren, ook heeft men als enigste motorleverancier geen kwalificatiemotor ter beschikking.

Het grote voordeel voor de teams is echter dat Asiatech zijn motoren en bijhorende smeermiddelen en benzine gratis levert. Asiatech is dus nog altijd een stuk goedkoper dan een dure klantenmotor zoals bijvoorbeeld Cosworth of Ferrari.

Loading