Asiatech ontwikkelt voor Minardi

[photo1]De motorleverancier Asiatech werkt hard om coureurs Alex Yoong en Mark Webber beter materiaal te geven. Asiatech werkt momenteel aan de doorontwikkeling van het traction-control systeem voor het Minardi team.

Asiatech is erg tevreden over Minardi, daarom heeft men besloten om voor Minardi de elektronica van het traction-control systeem te verbeteren. Op de fabriek van Asiatech nabij Parijs waar 220 mensen werken wordt het systeem momenteel ontwikkelt. De verbeteringen worden aan het einde van deze maand door Mark Webber en Matteo Bobbi op het circuit van Valencia getest.

Asiatech heeft nog geen besluit gemaakt voor volgend seizoen. Asiatech heeft dan nog een contract met Minardi. Het contract lijkt echter niet veel waard te zijn, beide partijen hebben nog niet bevestigd dat men volgend seizoen met elkaar aan de start komt.

In de Engelse pers zijn er momenteel diverse geruchten over een mogelijke samenwerking tussen Asiatech en het Jordan team.

F1News.nl vroeg gisteren ook nog of Asiatech een voorkeur heeft voor specifieke coureurs zoals bijvoorbeeld Jos Verstappen. Een woordvoerder van van de motorenfabrikant zei echter dat Asiatech geen voorkeur heeft voor coureurs en dat ze Jos Verstappen niet aan een stoeltje kunnen helpen.

Loading