Asiatech stopt met Minardi

[photo1]Een woordvoerder van de motorenfabrikant Asiatech heeft vandaag tegenover F1News.nl bevestigd dat het de samenwerking met Minardi aan het eind van het jaar zal stoppen.

“We zullen Minardi volgend jaar niet langer van motoren voorzien” aldus perswoordvoerder David Waldron. “Misschien gaan we volgend jaar een ander team van motoren voorzien, maar dat is nu wel erg kortdag. Waarschijnlijk zullen we een jaar pauze nemen om onze plannen verder te kunnen ontplooien.”

Asiatech werd eind vorig jaar als motorenleverancier bij Minardi gepresenteerd. Asiatech heeft de motor dit seizoen gratis geleverd, de doorontwikkelde Asiatech motor kwam echter veel paardenkrachten tekort.

De Aziaten hebben plannen om een eigen team op te zetten, een windtunnelmodel en een versnellingsbak zijn al ontwikkeld. Het model zal Asiatech dit weekend overigens op het circuit van Monza presenteren, mogelijk word er dan ook meer nieuws bekend gemaakt.

Minardi is onderhandeling met Cosworth en Ferrari, het Britse/ Italiaanse team zal volgend jaar dus met een van deze motoren in actie komen. Voor beide motoren moet overigens fors worden betaald.

Loading