Geruchten

'Audi biedt Sainz astronomisch salaris voor mogelijke komst vanaf 2025'

'Audi biedt Sainz astronomisch salaris voor mogelijke komst vanaf 2025'

30 april - 09:00 Laatste update: 09:20
4

De geruchten rondom Carlos Sainz worden groter en groter. Veel teams staan in de rij voor de handtekening van de Spanjaard. Audi lijkt de meest concrete optie te zijn. Het Spaanse Motor.es meldt dat het Duitse toekomstige team een astronomisch bedrag over heeft voor Sainz.

Andere teams die geïnteresseerd zijn in de coureur die nu nog voor Ferrari rijdt zijn bijvoorbeeld Red Bull Racing en Mercedes. Echter wacht Mercedes nog op de mogelijke komst van Max Verstappen en is Red Bull ook in gesprek met Sergio Perez over een mogelijke contractverlenging.

'Audi biedt Sainz megasalaris' 

Helmut Marko zei eerder al dat de komst van Sainz een lastig verhaal zou worden. Audi zou namelijk veel meer kunnen betalen dan het Oostenrijkse team. Als we de Spaanse bron mogen geloven, is dat inderdaad het geval. Het team zou namelijk een salaris van 26 miljoen euro per seizoen hebben geboden. Dit zou hem, na Max Verstappen en Lewis Hamilton, de bestbetaalde coureur in de Formule 1 maken, al zit Charles Leclerc ook rond dat bedrag. Het contract zou ook nog eens drie seizoenen geldig zijn, waardoor hij in ieder geval de eerste twee seizoenen met de nieuwe motorreglementen zou meemaken.

Als Sainz besluit dit bod te accepteren, dan zal hij de teamgenoot worden van Nico Hulkenberg. Eind april werd bekendgemaakt dat de Duitser in 2025 de overstap zal maken naar Stake F1 Team, wat dus Audi wordt vanaf 2026. Over de toekomst van Sainz is voorlopig nog geen zekerheid, maar wel is duidelijk dat zijn komst topprioriteit heeft bij de Duitse rental.