Avondklok in Formule 1

De FIA heeft besloten om volgend jaar een avondklok in te stellen voor het personeel van de Formule 1-teams. De autosportbond wil op die manier de werkdruk naar beneden brengen.

De FIA is tot deze maatregel gekomen doordat een aantal nieuwe teams begin vorig seizoen hadden geklaagd dat zij hele nachten moesten doorwerken om mee te kunnen doen. In de nieuwe sportreglementen voor 2011 is een regel opgenomen waardoor er tijdens de Grand Prix-weekends een avondklok gaat gelden. Als de training om tien uur ‘s ochtends begint, dan mag er tussen twaalf en zes ‘s nachts niet aan de auto worden gewerkt. Is de training om elf uur, dan gaat het om de periode van één tot zeven uur.

Er geldt wel een uitzondering. Zo stelde de FIA:

“Geen enkel teamlid dat zich bezighoudt met een van de auto’s mag zich een periode van zes uur, die begint tien uur voor het begin van de training, op het circuit bevinden. Elk team mag wel vier keer per seizoen hierop een uitzondering maken”

De FIA kondigde meteen ook aan dat elke team eenmaal zonder straf een versnellingsbak mag vervangen. Volgend seizoen moeten de versnellingsbakken vijf races meegaan.

Loading