Formule 1

Ayumu Iwasa dankbaar voor eerste F1 meters in de auto van Daniel Ricciardo: "Ik waardeer deze kans"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 5 april 2024 14:02

Ayumu Iwasa heeft op het circuit van Suzuka zijn Formule 1 debuut gemaakt. Dit deed de Japanner in de auto van Daniel Ricciardo. De Australische coureur moest dus vanaf de zijkant toekijken hoe de jonge Iwasa waardevolle data aan het verzamelen was voor het team van Racing Bulls.

Ayumu Iwasa

"Ik heb vaak op Suzuka gereden, maar het is een heel ander, geweldig en speciaal gevoel om dit in een F1-auto te doen. Er is veel meer capaciteit om te pushen en de limiet van de auto ligt veel hoger. Ik heb goede ervaringen opgedaan voor de toekomst en ik waardeer deze kans. Ik ben Red Bull, Honda en alle mensen bij VCARB super dankbaar die ervoor hebben gezorgd dat ik me welkom voelde zodra ik de paddock binnenliep."

"Er waren vandaag geen problemen en ik had meteen een goed gevoel in de auto, waardoor ik sneller dan verwacht het tempo kon opbouwen, wat positief was. Ik denk ook dat ik tijdens de sessie behoorlijk wat vooruitgang kon boeken met het team. Het belangrijkste doel was om zoveel mogelijk gegevens voor het team te verzamelen, dus ik moest niet te veel pushen, omdat het belangrijk was om gewoon veel ronden te rijden. Ik hoop dat ze goede gegevens hebben voor dit weekend. Uiteindelijk was mijn tweede set banden bedoeld om het tempo op te bouwen en het gevoel te krijgen een F1-auto over het Suzuka circuit te rijden. Ik denk dat we al onze doelstellingen hebben behaald en de rest van het weekend zal ik proberen meer ervaring op te doen in het team. De sessie van vandaag heeft mij extra motivatie gegeven om hard te blijven pushen", zei Ayumu Iwasa na afloop van zijn eerste Formule 1 training in een verklaring van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS