B.A.R beëindigt testsessie

[photo1]B.A.R heeft haar tweede testsessie op het circuit van Barcelona succesvol beëindigt. B.A.R is daarmee het eerste team dat met twee 2003 chassis heeft getest.

Jacques Villeneuve was de eerste coureur die in de BAR005 plaats nam, op dinsdag begon de Canadees in de regen. Villeneuve zorgde ervoor dat hij comfortabel in de bolide zit, daarnaast probeerde hij ondanks de regen de bolide toch te leren kennen. Een technisch probleem zorgde ervoor dat de wagen terug naar de pitbox moest, tegen de avond kon hij echter weer terug het circuit op. Villeneuve reed uiteindelijk 14 ronden met een beste tijd van 1.19.748. Davidson kwam met het tweede chassis in actie, de Engelsman reed 31 ronden en zette een tijd van 1.19.712 op de klokken.

Op de tweede testdag reed Jacques Villeneuve 56 ronden (256 kilometer) zonder dat hij technische problemen tegen het lijf liep. Villeneuve werkt aan de bolide, het team paste zijn zitpositie nog wat aan zodat hij een beter zicht kreeg. Villeneuve zette een tijd van 1.18.799 op de klokken.

Button kwam op de tweede dag ook in actie, de Engelsman werkte vooral in opdracht van Honda. In de loop van de middag kende de bolide een technisch probleem waardoor Button slechts 21 ronden kon rijden. Button zette een tijd van 1.19.148 neer.

Op de donderdag testte Button motoren in opdracht van Honda, daarnaast testte hij enkele banden voor Bridgestone. Button reed opnieuw 21 ronden met een beste tijd van 1.18.524.

Villeneuve kwam wederom in actie, in de ochtend kende de bolide van de Canadees echter een elektronisch probleem. Nadat de bolide was gerepareerd kon Villeneuve langere runs gaan rijden, Villeneuve reed 65 ronden met een beste tijd van 1.18.195.

“De bolide is op alle fronten verbeterd” aldus Jacques Villeneuve. “De wagen heeft meer downforce en het gewicht is beter verdeeld. Hij is stabieler in hoge snelheidsbochten, daarnaast heeft de motor veel meer trekkracht. Ik ben heel blij, nu werken we vooral aan de set-up om de tijden nog verder te verbeteren.”

[photo2]Jenson Button
“Ik heb wat tijd verloren de laatste dagen omdat de bolide nog wat kinderziekten kende. De bolide is goed, we moeten er alleen nog meer mee testen. Het is nog vroeg, dus volgende zullen we in Valencia opnieuw een stuk sneller zijn.”

Shuhei Nakamoto (Honda)
“Het zijn drie frustrerende dagen geweest omdat er nog wat motorproblemen waren, ik ben dus niet blij. Ondanks dat is het normaal om problemen te hebben in een zeer vroeg stadium, we hebben ondanks alles toch nog zinvolle data kunnen verzamelen. We gaan ons nu focussen om ons te verbeteren voor Valencia.”

B.A.R test van 28 januari tot 31 januari op het circuit van Valencia, waar Jacques Villeneuve, Jenson Button, en Takuma Sato zullen in actie komen.

Loading