B.A.R haalt Bernoldi in huis

[photo1]British American Racing heeft de Braziliaan Enrique Bernoldi tot aan het einde van dit seizoen als testcoureur gecontracteerd. Bernoldi zal tijdens 2 testsessies in september en oktober in ieder geval in actie komen.

Jenson Button en Takuma Sato verblijven in deze maanden in Azië en Zuid-Amerika om de laatste drie Grand-Prix van het seizoen te verrijden. Dit maakt het voor de vaste coureurs erg moeilijk om in deze maanden ook in Europa te testen.

Bernoldi reed twee jaar Formule 1 bij het Arrows team. Toen Arrows eind 2002 failliet ging kwam de Formule 1 loopbaan van Bernoldi tot een vroegtijdig einde. Sinds die tijd rijdt de coureur in het Formula Nissan World series waar hij momenteel een tweede plek in het kampioenschap bezit.

“Dit is een fantastische kans”, aldus Enrique Bernoldi. “Ik kan niet wachten om weer in de auto te rijden. Toen ik de Formule 1 moest verlaten doordat Arrows ter ziele ging was ik pas 23 jaar oud en had ik nog een heleboel te bewijzen. De toekomst zag er niet goed uit en we besloten in de single-seaters te blijven zodat ik fit zou blijven. Vorig jaar had ik een moeilijk jaar in de Formule Nissan World series omdat het team was. Nu gaat het erg goed en behalen we Pole-Positions en overwinningen. Ik heb de eerste plek in mijn vizier.”

“Een aantal dagen geleden heb ik de B.A.R fabriek in Brackley bezocht waar ik een stoeltje heb gemaakt. De faciliteiten van het team zijn zeer goed en de mensen waren erg vriendelijk. Na een dag in de fabriek te zijn geweest snap ik waarom B.A.R een topteam is. Ik heb een belangrijke taak gekregen om het team de rest van dit seizoen te helpen. Ik wil de mensen bij Honda, Lucky Strike, en B.A.R graag bedanken voor deze fantastische kans.”

B.A.R. heeft overigens een optie op Bernoldi voor volgend jaar. Mocht de Braziliaan goed presteren dan is de kans zeer groot dat hij ook volgend jaar voor B.A.R mag testen.

Loading