B.A.R krijgt waarschuwing FIA

[photo1]De Internationale Automobiel Federatie (FIA) heeft via brief laten weten dat B.A.R zich voorlopig even stil moeten houden. De FIA is absoluut niet te spreken over de recente uitlatingen van hooggeplaatste medewerkers van het team, deze trokken de integriteit van de FIA rechtbank openlijk in twijfel.

De FIA is de verklaringen van de teammedewerkers aan het onderzoeken, mocht B.A.R de sport hebben geschaad dan zal B.A.R daarna een straf worden opgelegd. De Britse Formule 1 renstal is al voor twee races geschorst en de WK-punten die het team in San Marino zijn afgenomen.

Vooral B.A.R teambaas Nicky Fry zette afgelopen weekend kwaad bloed bij de FIA. Fry liet weten dat de Formule 1 de enige sport ter wereld is waarbij geen onafhankelijke rechtbank is. De Fry bevindt zich met deze uitspraak op hete kolen. Bij de FIA rechtbank kan namelijk hoger beroep worden aangetekend wat het team van B.A.R niet heeft gedaan. Daarnaast is de FIA rechtbank officieel erkend door de Franse staat.

De FIA heeft de brief niet alleen naar B.A.R gestuurd maar ook naar BMW, Mercedes, Renault, en Toyota. In de brief wordt de autofabrikanten duidelijk gemaakt dat het in geen enkele sport is geoorloofd om de regels te breken. De FIA vraagt de autofabrikanten dan ook om niet op te komen voor B.A.R of Honda. Voorlopig heeft de FIA de teams nog aan haar zijde want nog geen enkel team of autofabrikant heeft zich gesympathiseerd met B.A.R.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading