Baguette maakt indruk

De 23-jarige Belg Bertrand Baguette benutte zijn eerste dag in een Formule 1 – auto vandaag optimaal. De Belg reed maar liefst 105 ronden over het circuit van Jerez. Baguette liet uiteindelijk de 9e tijd optekenen, zeker niet slecht aangezien de meeste andere coureurs die vandaag in actie kwamen al eerder kilometers maakten in de Formule 1.

Baguette heeft zijn test te danken aan zijn titel in de World Series by Renault. De 23-jarige Belg maakte vandaag geen fouten en leerde stap voor stap de Renault R29 kennen: “Ik heb er echt van genoten. Ongelofelijk hoe sterk de remmen zijn en de snelheid die je door de bochten kan meenemen. Dat is toch wel anders dan in mijn auto in de World Series by Renault.”

“Het is echt wennen, vooral omdat je nu met vijf tot zes engineers werkt in plaats van een. We zijn begonnen met een lange run om de auto te leren kennen en zijn daarna aan de set-up gaan werken. Het is was een geweldige ervaring en ik hoop dit in de toekomst vaker te mogen doen.”

Renault liet in haar persbericht weten tevreden te zijn. Morgen neemt Ho – Pin Tung het stuur van de Renault in handen terwijl overmorgen Lucas di Grassi aan de beurt is.

Voor Baguette is het Formule 1 – avontuur nog niet over, meteen na de test maakte BMW bekend de Belg ook te hebben uitgenodigd voor een test. Een enorme opsteker voor de Belg die na zijn goede debuut van vandaag absoluut meer verdiend.

(pg)