Baguette op 1 december in Renault

Bertrand Baguette zal op 1 december voor het eerst achter het stuur van een Formule 1- wagen kruipen. De 23- jarige Belg werd afgelopen seizoen kampioen in de Formula Renault 3.5 Series en mag als beloning een dag testen in een Renault R29 op het circuit van Jerez de la Frontera.

“Dit is een jongensdroom die uitkomt.” liet een dolgelukkige Baguette weten. “Ik zal die dag veel moeten leren, maar gelukkig ken ik het circuit al. De eerste ronden moeten een ongelofelijk gevoel geven.”

Baguette is de opvolger van Giedo van der Garde die vorig jaar ook voor Renault F1 testte. De Nederlander was vorig jaar was te enthousiast door de Formule 1 – bolide van Renault al snel in de vangrail te parkeren, Baguette wil deze fout niet maken:
“Het belangrijkste is dat ik niet voor de snelste rondetijd ga, maar dat ik laat zien dat ik op een serieuze en professionele manier een programma kan afwerken. Het team zal waarschijnlijk meer letten op of ik goed het gedrag van de auto kan analyseren en goed kan communiceren met de andere teamleden dan op mijn snelheid.”

(pg)