Bahrein neemt belang in McLaren

[photo1]Een investeringsmaatschappij die volledig in handen is van het oliestaatje Bahrein heeft een belang van 30% gekocht in de Formule 1 renstal van McLaren. De investeringsmaatschappij Mumtalakat Holding Company kocht de aandelen van teambaas Ron Dennis en TAG Heuer topman Mansour Ojjeh.

De verkoop komt niet als een verrasing. In het verleden hebben Mansour Ojjeh en Ron Dennis diverse malen aangegeven aandelen te willen verkopen. Mercedes toonde diverse malen interesse maar tot een overeenkomst kwam het nooit. Nu niet Mercedes maar een andere partij de aandelen koopt is dit toch enigszins verrasend te noemen.

Mercedes is wel hoofdaandeelhouder geworden. De Duitse autofabrikant heeft 40% van de aandelen van McLaren in handen. De investeringsmaatschappij Mumtalakat Holding Company heeft een belang van 30%. Ron Dennis en Mansour Ojjeh hebben beiden een belang van 15% in bezit.

De aandelentransactie moet nog worden goedgekeurd door de Europese Unie, dit kan enkele weken in beslag nemen. Tot die tijd mag McLaren geen berichten naar buiten brengen over de aandelentransactie die heeft plaats gevonden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading