BAR maakt goed weekend mee

Na de race kon de champagne vloeien in de motorhome van British American Racing. Het team wist deze race de eerste punten van het seizoen te scoren in een spannende en leuke race. Jacques Villeneuve werd vieder, 1 plaatsje voor teamgenoot Olivier Panis, die dus 5de werd.

[photo1]Toen het weer zich met de race ging bemoeien was het voor het team zaak een goede pitstop planning te maken. Dankzij de ‘weer spotters’ wist teambaas David Richards op de minuut exact hoe het weer zou zijn.
Met deze informatie ging het team kijken naar de strategie en wisten ze beide bolides 2 perfecte pitstops te geven en hen daarmee voorin het veld te krijgen.

Olivier Panis was tevreden na afloop: “Ik ben echt super blij. Dit is een fantastische dag voor mij en het team.
Na de problemen die ik vrijdag en zaterdag kende is het team professioneel bezig geweest en hebben het voor elkaar gekregen dat ik voor de punten kon vechten.
Ik denk dat dit voor het team een goede stap voorwaarts is, maar we moeten wel denken aan het feit dat er nog erg veel te doen is.”

[photo2]Ook Jacques liep weer lachend rond: “Het heeft erg lang op zich laten wachten, maar het resultaat van vandaag is fantastisch voor het team. Het was een zware race en om dan beide bolides in de punten te krijgen is echt super.
Ik heb 3 goede dagen gehad hier op Silverstone. Ik heb elke sessie mijn wagen weten te verbeteren.
Voor het eerst dit seizoen hoeven we het niet van geluk te hebben om in de punten te komen.
We hebben perfecte pit-stops gehad en de juiste banden keuze gemaakt.
Iedereen heeft deze race top gewerkt en ik denk dat dit resultaat gewoon een compliment is voor het team.”

Loading